Kako pronaći posao koji voliš odmah nakon faksa

Vrijeme čitanja: 7min

Radionica-Kako-uspjesno-do-prvog-posla-Monika-Friscic-i-Martina-Raskaj

Ako tražiš svoj prvi posao i želiš saznati kako odmah nakon faksa pronaći posao koji voliš, ova će te priča inspirirati!

Katarina je prošle godine diplomirala i odmah krenula u potragu za svojim prvim poslom. Voli se dodatno educirati i ulagati u sebe pa se prijavila za radionicu „Kako uspješno do prvog posla“ koju su organizirali Moj novi CV i udruga RADAR. Njezina proaktivnost ju je odvela do prilike o kojoj nije ni sanjala. Baš zato je izrazila želju da podijeli svoju priču kako bi i druge potaknula da budu otvoreni i sami stvore priliku.

Niže prenosimo njezino iskustvo kako je zaista brzo i jednostavno došla do svog prvog posla na koji je jako ponosna 🙂

Radionica Kako uspjesno do prvog posla - Monika Friscic i Martina Raskaj
Monika Friščić (lijevo) i Martina Raškaj (desno) na radionici „Kako uspješno do prvog posla”

MOJA PRIČA: KAKO PRONAĆI POSAO KOJI VOLIŠ

Znala sam da će me proaktivnost i otvoren pristup odvesti daleko, ali da će me jedno postavljeno pitanje odvesti do najbolje međunarodne poliklinike odmah na početku karijere… to nisam ni sanjala!

Bio je to listopad prošle godine, mjesec životnih prekretnica. Mjesec u kojemu sam tragala za novim smjerom te željom za brzim pronalaskom posla. Jednostavno ne volim stajati na mjestu. Iako sam za vrijeme studija radila, studirala i volontirala, za dodatne edukacije i konferencije uvijek sam pronalazila vremena.

MOJ SAVJET: BUDI AKTIVAN NA LINKEDINU

LinkedIn mi je, moram priznati, najdraža društvena mreža. Osim što omogućuje povezivanje sa zanimljivim ljudima iz struke, omogućuje razmjenu znanja i novih iskustava, te ono najvažnije – odličan je kanal za brzo povezivanje s potencijalnim poslodavcem.

Svakodnevno pratim stručnjake iz područja marketinga, komunikacija i poduzetništva koji me nadahnjuju svojim pričama i novim poslovnim idejama. Tako sam jednoga dana pregledavala novosti i na Martininom profilu saznala za radionicu „Kako uspješno do prvog posla“.

Budući da sam tjedan dana ranije obranila diplomski rad, bilo je savršeno vrijeme za dodatnu edukaciju. Odmah sam odlučila saznati više o radionici i prijaviti se.

KAKO MI JE BILO NA RADIONICI

Doček polaznika, otvoren pristup i velika profesionalnost Monike i Martine na prvu su me osvojile. Na radionicu sam došla bez ikakvih očekivanja – tek s nekoliko pitanja, ali s velikim interesom za temu. Budući da sam tek završila fakultet i nisam imala puno radnog iskustva, osjećala sam se malo izgubljeno i uplašeno. Kojeg poslodavca izabrati, gdje tražiti posao, kako se najbolje predstaviti poslodavcu i brojna druga pitanja prolazila su mi kroz glavu.

Radionica je bila vrlo korisna – naučila sam kako napisati odličan životopis i kako ne upropastiti razgovor za posao. Ona me je dodatno osnažila. Osjećala sam se hrabrijom. Kao da me je obuzeo osjećaj nade, želje i vjere da mogu pronaći posao. Volim komunikaciju i otvoren pristup, a ova radionica pružila mi je upravo to.

Radna atmosfera na radionici „Kako uspješno do prvog posla”

PROAKTIVNOŠĆU DO POSLA

Znala sam da će me proaktivnost i otvoren pristup odvesti daleko, ali da će me jedno postavljeno pitanje na radionici odvesti do najbolje međunarodne poliklinike odmah na početku karijere… to nisam ni sanjala! Sad kad gledam nazad, i dalje ne mogu vjerovati.

Radionice nisam smatrala mjestom za pronalazak posla, no sada vidim da idealnog i pravog mjesta za pronalazak posla ipak nema. Prilike su svuda oko nas, prepoznajemo li ih?

Zaključila sam da je recept za uspješan pronalazak posla i kako pronaći posao koji voliš – proaktivnost. Nikad ne znaš gdje te prilika čeka, ali prilika je samo prilika ako je ne iskoristiš!

NEPROCJENJIVO RADNO ISKUSTVO

Mi smo ti koji ponekad moramo i sami hrabro napraviti prvi korak. Ja sam učinila upravo to. Pred kraj radionice Monika je spomenula da upravo traže studenta u marketingu. Pomislila sam: „Pa to sam ja!“. Taman mi je ostalo dva mjeseca studentskih prava.

Odlučila sam preuzeti inicijativu i pokazati interes za pozicijom, i to je bilo to!

Razmijenila sam kontakte i vrlo brzo sam bila pozvana na intervju. Vjerujem da je i radionica bila dio uspješne „selekcije“, a nakon standardnih testova i intervjua kod poslodavca, dobila sam priliku na koju sam jako ponosna. Prilika se pretvorila u ugovor na određeno. 

Sada, nakon 7 mjeseci u najboljoj međunarodnoj poliklinici, vidim koliko sam naučila. Pisanje blogova, reporting, komunikacija s dobavljačima te ispravci vodiča i brošura. Ponosna sam na ovo iskustvo. Odličan tim, dinamičan posao i pružanje vrhunske usluge svakako me je dodatno ohrabrilo i pomoglo za daljnji karijerni razvoj.

SVE JE MOGUĆE

Ne znam gdje će me put odvesti, ali vjerujem da me čeka još puno lijepih priča. Sretna sam što je moj talent prepoznat te da su me moja komunikativnost, otvoren pristup i vedar duh doveli do velikog uspjeha i napretka u karijeri.

Drago mi je da sam u pravo vrijeme bila na pravom mjestu! Ali ono najvažnije, da sam hrabro iskoristila priliku.

Kampanje, unapređenje prodaje, interni marketing ili psihologija i komunikacija? Još nemam točan smjer, ali vjerujem da će moja predanost i proaktivnost ponovno biti prepoznata. Sve je moguće ako smo otvoreni, uporni i radoznali!

Katarina

BUDI U PRAVO VRIJEME NA PRAVOM MJESTU

Saznaj kako bezbolno napisati genijalan CV, izdvojiti se među ostalim kandidatima i natjerati poslodavca da te pozove na razgovor za posao.

Za bolji životopis i posao javi se na martina@biztique.hr.

Ako se pak želiš dobro pripremiti za intervju ili ti treba savjet oko smjera tvoje karijere, javi se na bok@udrugaradar.hr


🤓 Nauči kako napisati kvalitetan CV ili korak po korak motivacijsko pismo!

👥 Učlani se u Facebook grupu Biztique ili zaprati LinkedIn stranicu.

© Ako već kopiraš tekst, navedi i izvor www.biztique.hr da nisam pisala za džabe 😁