Kad je najbolje poslati prijavu za posao?

Vrijeme čitanja: 3min

Martina Raskaj, Biztique 2023 LinkedIn Consultant #200

Pričali su mi Nemoj slati prijavu za posao navečer jer nije po bontonuNemoj je slati vikendom da ne ometaš drugu stranu i slično. Čitala sam i inozemne članke s istraživanjima kada je najbolje vrijeme za poslati prijavu. Neki su došli do zaključka i o točnom satu. Određenim savjetima sam čak i vjerovala dok mi se nije dogodilo ono o čemu uopće nisam razmišljala da se može dogoditi.

KAD PRIPREMITI PRIJAVU ZA POSAO?

Kad naiđeš na oglas, pravo je vrijeme da čim prije pripremiš prijavu.

Pripremanje CV-a i motivacijskog pisma te ostalih stvari (tražena dokumentacija i slično) iziskuje vrijeme i nužno je svaku prijavu prilagoditi oglasu na koji se javljaš. Čim prije i pošalješ prijavu, imat ćeš jednu brigu manje 🙂

KAD POSLODAVCI PREGLEDAVAJU PRIJAVE ZA POSAO?

Neki poslodavci pregledavaju prijave čim ih zaprime i odmah ih razvrstaju. Drugi pak čekaju da istekne oglas za posao pa tek onda kreću čitati CV-jeve i motivacijska pisma. Zaključak je da ne možeš znati kad će poslodavac točno odlučivati hoće li te pozvati na razgovor za posao ili ne. U čemu je onda stvar?

Stvar je u tome da neki poslodavci koji odmah pregledavaju prijave, odmah i pozovu kandidata na razgovor.

I što sad?

Postoji mogućnost da im se taj kandidat svidi te ga odluče zaposliti.

Nemoguće!

Moguće. Doživjela sam to na vlastitoj koži.

KAD JE NAJBOLJE POSLATI PRIJAVU ZA POSAO?

Sad.

Poslala sam CV i motivacijsko pismo za jedno radno mjesto koje mi se sviđalo. Odmah su me pozvali na intervju te ubrzo javili da bi me htjeli zaposliti. Pristala sam.

Bitan podatak ove priče jest da oglas još uvijek nije istekao. Drugim riječima, netko tko je čekao zadnji dan prijave, kako to u većini slučajeva biva jer vremena ima, propustio je priliku da možda baš on bude novi zaposlenik jer sam ja prijavu poslala sad.

Kad vidiš oglas, čim prije pripremi i pošalji svoju prijavu. Možda se poslodavcu toliko svidiš da će te odmah pozvati na intervju i odlučiti zaposliti!


📧 Ako želiš bolji posao ili više klijenata na LinkedInu, javi mi se na martina@biztique.hr

🤓 Nauči kako napisati kvalitetan CV ili korak po korak motivacijsko pismo!

👥 Učlani se u Facebook grupu Biztique ili zaprati LinkedIn stranicu.

© Ako već kopiraš tekst, navedi i izvor www.biztique.hr da nisam pisala za džabe 😁