Poslovni portret

Vrijeme čitanja: 7min

Martina Raskaj, Biztique 2023 LinkedIn Consultant #208

Kakav pogled! J*** slika!  Fotke su vrh!  JE*OTE!  Znači kaaaaaaj? Čovječe!!! Mrak!!! You look like someone important (Izgledaš kao netko bitan).

Novi poslovni portreti izazvali su pregršt pozitivnih komentara i komplimenata. Koliko su bitni u CV-u i na LinkedInu, te kako ti mogu pomoći dobiti posao i u izgradnji osobnog brenda, pročitaj u nastavku teksta.

Koji poslovni portret na tebe ostavlja bolji dojam o osobi kao potencijalnom kandidatu za posao ili poslovnom partneru, lijevi ili desni?

Martina-Raskaj-before
Martina – prije poslovnog portreta
Luka-before
Luka – prije poslovnog portreta
Martina-Raskaj-after
Martina – poslovni portret
Luka-after
Luka – poslovni portret

ZAŠTO TREBAŠ NAPRAVITI POSLOVNI PORTRET?

Tvoja slika u CV-u i na LinkedIn profilu ostavlja dojam. Čak i ako je nemaš, i to nešto govori o tebi. Ako tražiš (novi) posao ili gradiš svoj osobni brend i želiš ostaviti pozitivan i profesionalan dojam svojom slikom, onda je poslovni portret ono što trebaš.

O fotografiji kao osobnom odabiru hoćeš li je staviti u CV ili ne, pisala sam u tekstu Kako napisati životopis korak po korak.

Poslovni portret nije isto kao i tvoja slika iz foto studija koju radiš za osobne dokumente. U poslovne portrete ne pripada ni selfie, tvoja fotka s ljetovanja u velikim crnim naočalama ni ona s vjenčanja. Takva vrsta fotografija za profesionalno predstavljanje je a big no-no (veliki ne)!

Poslovni portet pomaže ti da otkriješ dio svoje osobnosti prije nego što te se upozna uživo.

Benefiti poslovnog portreta:

  • predstavlja te (ponekad je prvi doticaj s drugom osobom)
  • priča priču (prema tvojem izrazu lica, odabranoj odjeći i sl.)
  • tvoj je osobni brend (pozicionira te na tržištu).

GDJE NAPRAVITI POSLOVNI PORTRET?

Svoje poslovne potrete odlučla sam se napraviti kod službenog fotografa svih “nefotogeničnih” mrzitelja fotkanja, poznatijeg pod imenom Božidar Babić. Izradom poslovnih portreta bavi se već preko 10 godina, a samo neke prije i poslije fotke pogledaj na njegovom webu www.poslovniportreti.com.

Moje prve riječi na ulasku u njegov foto studiju su bile: Ne želim ispasti ozbiljno, to nisam ja!, na što mi je on odgovorio da ću dobiti poslovni portret, a ne ozbiljnu ili neozbiljnu fotku. Profesionalni fotograf, pa tako i Božidar, zna da nije do izgleda modela, već kako ta osoba pozira, ali i do atmosfere. Zato se potrudio napraviti ugodnu i opuštenu atmosferu uz dobru muziku te pokoji vic, što prikazuje slike niže:

Ako i ti želiš ostaviti super dojam na svog budućeg poslodavca ili se reprezentativno predstaviti svojoj publici, kontaktiraj Božidara na booking@poslovniportreti.com i rezerviraj svoj termin.


? Ako želiš bolji posao ili više klijenata na LinkedInu, javi mi se na martina@biztique.hr

? Pročitaj kako napisati CV korak po korak ili vodič kako napisati motivacijsko pismo.

? Učlani se u Facebook grupu Biztique ili zaprati LinkedIn stranicu.

© Ako već kopiraš tekst, navedi i izvor www.biztique.hr da nisam pisala za džabe ?