LinkedIn u poslovanju – Lukino iskustvo (video)

Vrijeme čitanja: 6min

Martina Raskaj, Biztique 2023 LinkedIn Consultant #198

LinkedIn provjeravaš samo jednom mjesečno? Još se uvijek odupireš aktivno mu se posvetiti? Koristiš ga samo za čitanje tuđih objava? Ako je tvoj odgovor na bilo koje pitanje Da, vrijeme je da čuješ iskustvo klijenta korištenja LinkedIna u poslovanju. Luka si je u samo mjesec dana aktivnosti još više povećao posao.

PREDNOSTI LinkedIna

Luka je poduzetnik, drži edukacije iz MS Office programa (Word, Excel i PowerPoint) te je autor knjige Excel u poslovanju. Već mu duže vrijeme pričam o svim benefitima LinkedIna i kako je meni pomogao u poslovanju. Bojao se da će mu LinkedIn oduzimati puno vremena, no ipak mu je odlučio pružiti priliku.

Prednosti LinkedIna koje sam mu posebno istaknula su:

 • povećanje obujma poslovanja
 • povezivanje i redovita komunikacija s potencijalnim klijentima
 • izgradnja osobnog branda (identiteta) i
 • brand awareness.

Otkad je aktivan na Linkedinu, nije požalio! Za usporedbu pogledaj post (broj pregleda, komentara i lajkova) od prije 2 godine i od prije mjesec dana.

KAKO POVEĆATI POSLOVANJE NA LINKEDINU?

Luka i ja smo se sjeli te detaljno dogovorili plan što ćemo sve napraviti. Naša suradnja je izgledala ovako:

1. Uvodni razgovor

Prvo smo imali informativni i uvodni razgovor u kojem mi je detaljno objasnio čime se sve bavi. To mi je bilo jako važno kako bih ga što bolje upoznala, još više razumjela njegov stil poslovanja i ciljanu publiku (idealnog klijenta).

2. Uređenje LinkedIn profila

Nakon uvodnog razgovora krenuli smo s uređivanjem njegovog LinkedIn profila. Bilo je tu posla nekoliko sati dok nismo dobili finalnu verziju s kojom smo oboje bili zadovoljni. Pritom smo cijelo vrijeme imali na umu njegovu ciljanu skupinu te cijeli sadržaj orijentirali na potencijalnog klijenta. Uredili smo doslovce sve – od naslovne (cover) fotografije pa preko About dijela koji je iznimno važan pa sve do vještina. Važno je imati ispunjen cijeli profil kako bi bolje kotirao na LinkedInu.

Lukin before & after LinkedIn profil:

3. Određivanje vrste sadržaja

Osobni profil je bio ispunjen i spreman da ugleda svjetlo dana. Na red je došao brainstorming o vrsti sadržaja koji će objavljivati. Dogovorili smo da je za njegovu potencijalnu publiku najbolji ovaj sadržaj:

 • video sadržaj na teme MS Office paketa
 • reference zadovoljnih klijenata
 • nagradni natječaji
 • ankete
 • razni predlošci
 • ispiti s testiranja za posao
 • i ostalo.

Vrlo je važno raspisati sve ideje, razmisliti što bi bilo idealno za tvoju ciljanu skupinu i onda odabrati najbolje ideje.

4. Izrada plana objava za mjesec dana

Sve je napokon bilo spremno za napraviti akcijski plan i raspisati objave za mjesec dana. Odredili smo da će Luka objavljivati postove 3 puta tjedno te sve aktivno pratiti u tablici za statistiku. Tako je u svakom trenu znao koliko je dobio upita u inbox, novih zahtjeva za povezivanjem, koliko je suradnji sklopio i ostali parametri koji su mu bili bitni.

NEOČEKIVANO DOBRI REZULTATI

Luka je već na prvom objavljenom postu zadobio simpatije publike te nastavio u samo još boljem tonu. U mjesec dana ovo su njegovi rezultati:

 • dogovorio čak 7 suradnji
 • više od 100.000 pregleda njegovih postova
 • preko 1.700 novih konekcija.

Luka je shvatio da ako se unaprijed sve dobro i pomno isplanira, ipak se ne “gubi” puno vremena, a i sad na to vrijeme gleda kao investiciju.

LinkedIn U POSLOVANJU – LUKINO ISKUSTVO

Pozivam te da za kraj pogledaš i video intervju te saznaš kako je Excel guru, ali i novi LinkedIn influencer, zavladao ovom poslovnom mrežom 🙂

P.S. Dodaj Luku na LinkedInu – ovdje.

P.S.2: Dodaj i mene! Ovdje!


? Ako želiš bolji posao ili više klijenata na LinkedInu, javi mi se na martina@biztique.hr

? Nauči kako napisati kvalitetan CV ili korak po korak motivacijsko pismo!

? Učlani se u Facebook grupu Biztique ili zaprati LinkedIn stranicu.

© Ako već kopiraš tekst, navedi i izvor www.biztique.hr da nisam pisala za džabe ?